Frp ber Solberg svare om den IS-siktede kvinnen

Siv Jensen (Frp) sier også at hun ønsker svar om den IS-siktede kvinnens situasjon.
Foto: Fremskrittspartiet
Siv Jensen (Frp) mener det har vært bemerkelsesverdig stille om kvinnen som indirekte førte til at Frp gikk ut av regjering. Nå ber hun statsministeren svare.
1Shares

Regjeringen hentet hjem kvinnen og hennes to barn fra Syria på grunn av sønnen på fem års antatt alvorlige sykdom. Hjemhentingen førte til at Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringen.

– Jeg vil utfordre statsministeren: Hva er situasjonen? spør Jensen i et intervju med Dagbladet.

– Hun sier de ikke kan snakke om helsen til dette barnet, men det kunne de gjøre da de hentet barnet hjem. For da hadde de åpenbart informasjon om at dette barnet var så sykt at det måtte komme til Norge. Men nå som det er i Norge, kan vi vite om det har hjulpet? spør hun videre.

Jensen sier også at hun ønsker svar om den IS-siktede kvinnens situasjon.

Til avisa opplyser statssekretær Rune Alstadsæter (H) at Statsministerens kontor ikke har informasjon om dette eller mulighet til å hente denne typen informasjon.

Kvinnens advokat Nils Christian Nordhus sier til Dagbladet alle spørsmål knyttet til kvinnens situasjon må rettes til Politiets sikkerhetstjeneste, siden det er dem og ikke regjeringen som har kvinnen i sin varetekt.