Flere utenlandske arbeidere bøtelagt etter karantenebrudd

korona, virus, pandemic
Samtlige har fått et forelegg på 20.000 kroner, som de har vedtatt. (Illustrasjonsfoto)
Foto: Pixaby
Tre briter og en litauer er de siste dagene bøtelagt for brudd på karantenebestemmelsene etter å ha kommet til Norge for å jobbe.

I slutten av forrige uke ble politiet gjort kjent med at ytterligere tre britiske arbeidere kan ha brutt plikten om å oppholde seg på karanteneriggen på Stord i ti dager fra de ankom Norge, opplyser Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Disse tre kommer i tillegg til tre andre briter som ble bøtelagt av samme årsak i forrige uke. De tre nye bøtelagte var en del av et følge med flere briter, og også disse har besøkt flere lokale puber på Stord og tatt drosje tilbake til riggen.

– Samtlige har fått et forelegg på 20.000 kroner, som de har vedtatt. Utlendingsmyndigheten vil vurdere bortvisning eller utvisning, opplyser påtaleansvarlig Sidsel Tunestveit i Sørvest politidistrikt.

To av britene som nå har fått forelegg er i 40-årene, mens en er i 50-årene.

Onsdag i forrige uke pågrep politiet også en litauisk statsborger i Sandnes etter mistanke om at han sto bak flere tyverier i distriktet. Mannen i 20-årene har forklart til politiet at han hadde kjørt fra Sverige tre dager tidligere.

I tillegg til å begå tyveri hadde han også brutt karantenebestemmelsene og har også fått 20.000 kroner i bot. Mannen har godtatt forelegget og er utvist fra Norge.