Fransk politi fjernet migrantleir utenfor Paris

70 busser ble brukt til å kjøre bort beboerne, de fleste av dem menn. (Illustrasjonsfoto)
Foto: Russell Watkins/Department for International Development
Om lag 2.000 personer, for det meste fra Afghanistan og afrikanske land, er kjørt bort av politiet fra en ulovlig teltleir like utenfor Paris.
118Shares

Den provisoriske leiren var satt opp like ved idrettsarenaen Stade de France i forstaden Saint-Denis. Tirsdag morgen ble leiren ryddet av politiet. 70 busser ble brukt til å kjøre bort beboerne, de fleste av dem menn.

Det store flertallet er afghanere, men noen kommer også fra land som Sudan, Etiopia og Somalia.

Menneskene som hadde slått seg ned der, ble tatt med til testsentre for å sjekkes for koronasmitte. De som tester negativt, blir flyttet til ulike mottak og idrettshaller rundt den franske hovedstaden, ifølge myndighetene. De som tester positivt, blir satt i isolasjon.

Ikke godkjente teltleirer dukker jevnlig opp ulike steder i og rundt Paris. Den franske hovedstaden regnes som en mellomstasjon langs den europeiske migrantruta, der det endelige målet for mange er Storbritannia. Politiet rydder jevnlig leirene, som like sikkert dukker opp på nytt et annet sted.

Organisasjonen Leger Uten Grenser testet forrige uke 800 mennesker som bor i ti forskjellige migrantsentre i Paris-området. Den viste at halvparten var smittet av covid-19.

Både hjelpeorganisasjoner og Den europeiske Menneskerettsdomstolen har kritisert franske myndigheter for behandlingen av migrantene.