Mange anmeldt for brudd på smittevernregler

Det er innført sosial nedstenging i flere storbyer i Norge.
I alt 45 personer anmeldes for brudd på smittevernreglene etter at politiet avbrøt to arrangementer i utleielokaler på Grønland i Oslo natt til søndag. Også andre steder i landet er folk blitt anmeldt.
24Shares

Politiet ble oppmerksom på festene i en bygård på andre siden av gaten for politihuset på Grønland, etter å ha fått tips fra naboer like før midnatt lørdag kveld.

– Vi avsluttet først en privat sammenkomst med 22 personer til stede. Alle blir anmeldt for brudd på smittevernlovgivningen. Etter hva vi forstår ble det vist fotball i lokalene, forteller operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Hun opplyser at arrangementet ikke foregikk på en privatadresse, men i et slags klubblokale.

Mange personer

– Hva dette er har vi ikke fått avklart helt. Det er veldig sannsynlig at det var flere til stede enn disse 22, men mange sto utenfor i et portrom da vi kom, sier Skott.

Hun forteller at da politiet kom fram oppdaget de et annet arrangement med 23 personer på samme adresse.

– På samme adresse, i samme oppgang, kom våre patruljer over enda en privat sammenkomst. Her blir også samtlige anmeldt for brudd på smittevernbestemmelsene.

Mat og drikke

Begge stedene fremstår som utleielokaler som er separate og uavhengige av hverandre, ifølge politiet.

– Men lokalene er trange, så her har folk sittet tett. På ett av stedene ble det også solgt mat og drikke, uten serveringsbevilling, så her vil vi ta kontakt med Næringsetaten i kommunen, sier operasjonslederen.

Det ble ikke solgt alkohol på de to arrangementene.

To fester i Tromsø

Politiet i Tromsø avsluttet også to fester med henholdsvis 11 og 15 deltakere.

– Både arrangører og festdeltakere blir anmeldt, sier operasjonsleder Rune Nilsen i Troms politidistrikt til NTB lørdag morgen.

I likhet med Line Skott understreker han at de fleste ser ut til å være flinke til å følge smittevernreglene og at natten ellers har vært stille.

– Men vi må jo dessverre reagere når stoda er slik som den er i kongeriket, sier Nilsen.

Både Oslo og Tromsø har innført lokale regler som forbyr mer enn ti personer å samles i private hjem.

– Altfor mange

I Askim fikk politiet i 1-tiden også melding om fest.

– Det var 26 godt voksne på denne festen. Vi anså dette som et privat arrangement og da er det altfor mange som deltok i hensyn til smittevernloven, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Sørøst politidistrikt til Smaalenenes Avis.

– Samtlige 26 festdeltakere ble anmeldt for brudd på smittevernloven, legger han til.

I Nannestad brøt Øst politidistrikt bryte opp en privat fest i et vel-lokale like før klokken 20 fredag kveld, skriver NRK.

– En deltager og en arrangør blir anmeldt. Det har vært anslagsvis 30 personer der, både barn og voksne, og på en måte som ikke tilfredsstiller kravene med tanke på smittevernet, sier operasjonsleder Sveen til kanalen.