Frykter redusert matproduksjon i Norge

Grensenedstengningen gir bekymring blant grøntprodusentene om de vil få nok arbeidskraft i år.
Foto: Pixaby
Grunnet strenge innreiseregle er det usikkert om grøntprodusenter vil få på plass tilstrekkelig arbeidskraft i tide.
15Shares

I en undersøkelse gjennomført av Norges Bondelag svarer én av fire norske bønder at de planlegger redusert produksjon i år på grunn av mangel på arbeidskraft, skriver Klassekampen.

53 prosent av de spurte, sier de er avhengig av å få på plass folk til sesongstart, senest 1. mai.

Kun 51 prosent av de store produsentene regner med å produsere som normalt i år.

Astrid Solberg, organisasjonssjef og beredskapsansvarlig i Norges Bondelag, sier undersøkelsen viser at det er stor usikkerhet hos norske bønder.

– Det er en stor bekymring blant grøntprodusentene om de vil få nok arbeidskraft i år. Konsekvensen av redusert produksjon kan bli høyere priser, sier hun.