Kvinnegruppe vil holde norsk-marokkansk kulturevent

Kaftan-plagg og andre kulturelle gjenstander vil vises frem av marokkansk kvinnegruppe.
Foto: najatpunjabi.blogspot.com
Etter nedstengingen vil en rekke norsk-marokkanske damer invitere andre kvinner til kultur- og moteevent.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Wahiba Nabbach, som til vanlig jobber som lærer i voksenopplæringen, har tatt på seg koordineringsansvaret. Hun og kvinnegruppen ser frem til å invitere til et arrangement for alle typer kvinner.

– For oss er dette en oppmuntring etter en lang og vanskelig nedstengning. Vi har som plan å holde dette til høsten, men vet ikke nærmere om sted og tid. Kan hende har vi det et sted i Oslo som er lett tilgjengelig

I flere måneder har hun og en gruppe venninner hatt idéen om å lage et kulturevent.

– Samtidig skjønner vi at pandemisituasjonen er utfordrende. Kanskje må vi utsette det enda lenger, men vi er allerede i gang med planleggingen. Alt avhenger av hvordan pandemien utvikler seg, og hva slags retningslinjer regjeringen vil innføre.

Rent kvinnearrangement

Nabbach tenker kultur- og moteshowet skal omhandle marokkansk mote, sminke, hår, kultur, mat og interiør.

– Vi ser dette som kulturell brobygging, hvor vi skal invitere alle typer damer.

Nabbach sier at kvinnegruppen for første gang skal ha et rent kvinnearrangement.

– I første omgang vil vi prøve å få med oss alle typer kvinner, også de som er konservative og strengt praktiserende, og som vanligvis ikke går på kjønnsblandede arrangementer. Etterhvert er det meningen at fremtidige eventer skal være for alle.

Viktig med kulturimpulser

Selv er Nabbach født og oppvokst i Norge, men dro ofte på ferie til foreldrenes opprinnelsesland. Nå har hun selv familie, og er opptatt av å føre impulser fra begge kulturer til neste generasjon.

– Jeg ser tokulturelle impulser som noe viktig, fordi man får en rik kulturarv. Og det er også noe av tanken bak eventene vi i kvinnegruppen planlegger: vise frem den marokkanske kulturarven for et norsk og mangfoldig publikum.