Strømsgodset-saken: Varslere gir ikke opp

Styret i Strømsgodset har gransket den nå sparkede treneren etter rasismeanklager.
Foto: Stian Trogstad
Onsdag ettermiddag la styret i Strømsgodset fram konklusjon etter å ha gransket rasismevarslene mot den tidligere treneren Henrik Pedersen.
220Shares

I sin konklusjon skriver de mener Pedersen brukt uakseptable ord og uttrykk. Nå anmeldes saken til Norges Fotballforbund, skriver Drammens Tidende.

Lagets tidligere trener er uenig i styrets vurdering, noe som kom til uttrykk i en pressemelding sendt fra hans dvokat Erik Flågan.

– Etter mitt syn er uttalelser fra Henrik Pedersen blitt løsrevet fra realiteten, og ikke satt inn i sin riktige kontekst. Formuleringer som er uttrykt respektfullt og i forståelse for andres kultur, kan i løsrevet forstand oppfattes av andre som diskriminerende. Slike utsagn vil like fullt ikke være diskriminerende når de gjengis i sin rette sammenheng og relasjon, skriver Flågan.

Varslerens advokat Eirik Monsen sier til Drammens Tidende at både han og varsleren opplever at det kommer tydelig fram i styrets konklusjon at han er betrodd i prossessen.

– Han er nok lettet – både over å bli trodd – og for at man kan sette en strek over dette, sier Monsen til Drammens Tidende.