Norge gir akutt tørkehjelp til Somalia

– Flyktninger har måttet forlate Somalia enten på grunn av tørke eller den voldelige konflikten i landet, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim.
Foto: Sturlason
Somalia får 25 millioner kroner i akutt tørkehjelp og 300 millioner kroner i langsiktig hjelp via Verdensbanken fra den norske regjeringen.
107Shares

Somalia får 25 millioner kroner i akutt tørkehjelp og 300 millioner kroner i langsiktig hjelp via Verdensbanken fra den norske regjeringen.

Hjelpen ble kunngjort samtidig som utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) var i Somalia mandag, blant annet for å besøke to flyktningleirer.

Ifølge utviklingsministeren er Somalias kriser «et sted der alt møtes».

– Flyktningene har måttet forlate hjemmet sitt enten på grunn av tørke eller den voldelige konflikten i landet. Klimaendringene gjør situasjonen verre. På denne turen kan vi observere og vurdere resultatene av det Norge gjør for å øke tryggheten og sikre et stabilt regime i landet, sier Tvinnereim i en pressemelding fra UD.

De 300 millionene som Norge gir via Verdensbanken, skal ifølge Tvinnereim gå til å sikre et godt styrerett, klimatilpassing og langsiktig matsikkerhet.

Somalia opplever nå den verste tørken på 40 år, og millioner av mennesker er rammet.

– Over 20 millioner mennesker på Afrikas Horn har ikke nok mat og trenger hjelp nå. Dette tallet stiger raskt. Tallet for Somalia alene er på rundt 7,5 millioner, sier utviklingsministeren.

Norge har tidligere gitt i underkant av 200 millioner kroner i humanitær støtte til Somalia i 2022.

(©NTB)