Politikere ber om at rohingyaflyktninger reddes fra båt

Asiatiske politikere ber om at rohingya-flyktninger skal reddes.
En gruppe parlamentarikere fra Sørøst-Asia ber om at opptil 200 rohingya-flyktninger på en båt reddes etter flere uker til havs.
3Shares

En gruppe parlamentarikere fra Sørøst-Asia ber om at opptil 200 rohingya-flyktninger på en båt reddes etter flere uker til havs.

Det er både kvinner og barn blant flyktningene på båten, som er observert i farvann nær Thailand, Malaysia, Indonesia og India. Det er kommet meldinger om båten fra Andamansjøen og Malakkastredet, ett av verdens travleste farvann.

– Vi ber Asean-medlemsland og andre land i området om snarest å starte en redningsaksjon, sier Eva Sundari.

Hun har sittet i Indonesias nasjonalforsamling og er medlem i gruppen Asean-parlamentarikere for menneskerettigheter. Asean er en samarbeidsorganisasjon for sørøstasiatiske stater.

– Det er en skam at man har latt en båt med menn, kvinner og barn i stor fare drive på havet, sier hun.

Rohingyaene er en overveiende muslimsk minoritet som er utsatt for forfølgelse i Myanmar. Hvert år risikerer tusener livet på dyre og lange sjøreiser, ofte i skrøpelige farkoster, i håp om å nå Malaysia eller Indonesia.

Over en million rohingyaer lever i flyktningleirer i Bangladesh. Forholdene i de overfylte leirene er så dårlige at flere velger å flykte på nytt.

(©NTB)