Norsk-serber utmerker seg i taekwondo

Milos Pilipovic trener hardt før kamp

Kvalifiseringsstevnet finner sted i Tunisia og går av stabelen på fredag. Ifølge kampsport.no har 17 årigen hatt en eksepsjonell fremgang på de fire årene siden han startet sin karriere ved Grorud Taekwondo Klubb.  

I Norge har han fått mestertittel, og han har vunnet gull- og bronse medaljer ved deltakelse i US Open, Turkish Open og Holland Open. Takket være god oppfølging i klubben og på Wang toppidrettsgymnas hvor han studerer, har Grorudgutten hatt en fantastisk utvikling, med tanke på at han debuterte i norgescupen for bare ett år siden.

Eneste norske utøver
Milos er den eneste norske utøveren som har kvalifisert seg til ungdoms-OL.

– For å kunne delta i ungdoms-OL må Milos helst vinne kvartfinalen. Dersom han klarer dette vil han bli den første taekwondo-utøveren i Norge som får delta i ungdoms-OL, sier Mikael Oguz, prosjektleder for landslaget i taekwondo.

Kvalifiseringsstevnet går av stabelen nå på fredag. Dagen etter starter også junior-VM i taekwondo, som også finne sted i Tunisia, hvor det er nesten 1000 utøvere som deltar. Milos deltar også i junior-VM og skal gå kamp igjen fredag 13.april.