Jensen refser Støre og roser Listhaug på innvandring

 
Foto: Fremskrittspartiet
Ap-leder Jonas Gahr Støre er en «svak leder» mens Sylvi Listhaug er «strålende», ifølge Frp-leder Siv Jensen.

Frp-lederen hevder at en «feig innvandringspolitikk» er en av de viktigste årsakene til at Arbeiderpartiet tapte stortingsvalget i fjor høst.

At Jonas Gahr Støre ikke ble statsminister og at Hadia Tajik ikke ble justisminister, er en seier i seg selv, sa hun til applaus fra landsmøtesalen på Gardermoen fredag.

Svak og vinglete
Støre ble ikke levnet mye ære i Frp-lederens åpningstale:

– Vi ser en svak leder for det største opposisjonspartiet som står i spagat i mange viktige saker, lød Jensens beskrivelse av Ap-lederen.

Hun mener at de som i mange år har advart mot Frps styringsdyktighet, har tatt kraftig feil:

– Og etter den vingling, uansvarlighet og mangel på lederskap Støre har vist den siste tiden, er én ting klinkende klart: Arbeiderpartiet er ikke lenger i stand til å styre dette landet, hevdet Jensen.

Halen mellom beina
Budskapet om en kraftig reduksjon av innvandringen til Norge var en av bærebjelkene i Jensens landsmøtetale. Og heller ikke her slapp Ap og Støre unna kritikk:

– Den ene dagen prøver Støre å tøffe seg i innvandringspolitikken. Men så stikker han halen mellom beina når han møtes med store reaksjoner internt, der flere lokallag tvert imot vedtar at de ønsker stor økning i innvandringen, fortsatte hun.

Derimot fikk den avgåtte justisministeren Sylvi Listhaug (Frp) ros for jobben hun gjorde i regjeringen.

Listhaug ble tidligere i vinter presset til å gå av som justisminister da stortingsflertallet mistet tillit til henne etter en statusoppdatering på Facebook. Men Frp-lederen er fornøyd:

– La meg si det slik: Sylvi gjorde en strålende jobb i regjering, sa Jensen – til stor begeistring fra partifellene.

Norsk i hjertet
Ap har på sin side bidratt til at en viktig debatt har sporet av, mener Jensen.

– Det er ikke hatprat å ønske streng innvandringspolitikk eller å kreve at innvandrere må lære seg norsk og tilpasse seg det norske samfunnet, sa Frp-lederen.

Jensen gikk også til angrep mot dem hun mener er norske på papiret, men «ikke i hjertet». Det handler om æresbegrepet og begrensninger på kvinners frihet.

– Vi har alle lest om innvandrerjenter som blir beskyldt for å ødelegge familiens ære om de kysser en gutt fra feil familie eller feil opprinnelse. Eller oppfører seg for vestlig. Slike foreldre har ikke forstått noen verdens ting, sa Jensen og la til at det er «uakseptabelt» når innvandrerfamilier forsøker å kontrollere hvem jentene er sammen med.

Vanskelig med LO

Mens Jensen knallet til mot Ap, hevdet hun at hun gjerne ønsker et tettere samarbeid med LO. Men hun var snar med å legge til at det ikke er lett:

– Det er vanskelig å samarbeide med en organisasjon som aktivt støtter opp under et annet politisk parti og fôrer Arbeiderpartiet med ressurser og valgkamppenger, sa hun.

Frp-lederen mener det er vanskelig å være organisert dersom man heier på Frp.

– Jeg forstår godt arbeidsfolk som ikke melder seg inn i en fagforening når de vet at kontingenten deres går til et parti de aldri ville funnet på å stemme på. Toppene i fagforeningene gjør det vanskeligere å være organisert, når du samtidig tvinges til å støtte et parti du er sterkt imot, sa hun.

Protestbevegelse
Jensen konkluderte med at regjeringsdeltakelsen ikke endrer på at Frp er og blir en protestbevegelse.

Det handler om arven etter mannen som for 45 år siden stiftet partiet med det lange navnet «Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep».

Den arven lever i beste velgående selv om Frp nå er et regjeringsparti, ifølge Jensen.

– For 45 år siden var vi et protestparti som rystet de etablerte partiene. Nå sitter denne protestbevegelsen ved Kongens bord. Men vi er fortsatt de samme. Ingen skal forandre oss, oppsummerte Frp-lederen.

(©NTB)