– Norsk-pakistanere trenger ikke belæring i integrering

Flere begeistrede fans og engasjerte norsk-pakistanere deltok på sentrum scene for å vise solidaritet og for å høre på pakistans nye stemme og håp Imran Khan.
Foto: Uzma Rana
– Azra Gilani slår inn åpne dører når hun forteller norsk-pakistanere at man må lære seg norsk, ta en utdannelse og komme i arbeid, er tonen fra skribent og lede Attiq Sohail i et innlegg i Aftenposten. 

Ifølge innlegget spør Sohail seg blant annet følgende:

– Hvorfor påtar hun seg da ansvaret for integreringen av norsk-pakistanere når hun ikke engang kjenner til det norskpakistanske nettverket? Hun prøver å fremstå som den eneste suksessrike pakistanske kvinnen som har funnet nøkkelen til integrering. Artikkelen oser av arroganse og hånflirer av en vellykket minoritetsgruppe.

Godt integrerte
Faktum er at norsk-pakistanere er en godt integrert, hardtarbeidende gruppe som ikke trenger belæring i integrering fra Azra Gilani, skriver han videre i innlegget.

– Når Azra Gilani forteller norskpakistanere i år 2018 at man må lære seg norsk, ta en utdannelse og komme i arbeid for å bli økonomisk selvstendig, slår hun inn åpne dører. Påstanden om at barna ikke får delta i svømmeundervisningen, vitner også om Gilanis manglende kontakt med det norskpakistanske samfunnet.

– De fleste norskpakistanere er like opptatt av barneoppdragelse som nordmenn og deltar på lik linje med dem i barneaktiviteter. Hun bygger videre under myter når hun påstår at fedrene tar kontrollen, og at norskpakistanere ikke finner ektefeller selv.

Klikk her for å lese hele innlegget

Klikk her for å lese Azra Gilanis innlegg