Krever rockeband kansellert etter rasismeanklager

Rockebandet Pantera har blitt fjernet fra oppsetningen i to tyske festivaler etter at gamle videoer hvor vokalist Phil Anselmo angivelig gjør nazi-hilsen skal dukket opp igjen. Foto tatt under en konsert i Mexico i 2022.

For syv år siden gjorde vokalist i rockebandet Pantera, Phil Anselmo, det som kan se ut som en nazihilsen fra scenen, samtidig som han brølte «white power» til publikum, ifølge TV 2.

Klippet av opptredenen ligger ute på YouTube, og har fått ny oppmerksomhet. Videoen skal være fra en tidligere konsert.

Slik så det ut da Phil Anselmo viftet armen på en måte som flere tolket som en nazi-hilsen (Foto: Skjermdump/YouTube).
Foto : Skjermdump/YouTube

Festivaler i Tyskland som Rock im Park og Rock am Ring har valgt å fjerne bandet etter videoene hvor Anselmo angivelig lager en nazi-hilsen.

– Vi har tatt avgjørelsen etter intensive samtaler med artister, våre partnere og festivalfansen, skrev Rock am Ring i en uttalelse, ifølge nettstedet Guitarworld.

Vil ikke etterkomme krav

Nå krever også andre norske band at festivalen Tons of Rock gjør det samme, blant annet punkgruppen Hudkreft og det feministiske svart metall-bandet Witch Club Satan, ifølge NRK Nyhetsmorgen.

– En håndbevegelse og to ord er nok til å starte en bevegelse, og at dette ikke dysses ned og fortrenges, det synes vi er viktig, sier trommeslageren Johanna Holt Kleive til NRK Radio.

Festivalarrangøren Tons of Rock, har svarer på kritikken overfor NRK, og ser ut til å ikke etterkomme kravene.

– Phil Anselmo har beklaget offentlig sin uakseptable oppførsel fra 2016 en rekke ganger. Tons of Rock tror på å gi alle nye sjanser, og ser frem til å oppleve disse legendene på Ekebergsletta til sommeren.