Listhaug snakket om innvandringspolitikk i Harstad

Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har vært sentral i opprettelsen av utvalget at den kalles i det politiske Norge for Listhaug-utvalget.
Foto: Claudio Castello
Da Sylvi Listhaug (Frp) besøkte Harstad torsdag var både kulturverdier, «svenske tilstander» og situasjonen i hovedstaden temaer som ble tatt opp.

Ifølge avisen sa Listhaug (bildet) også at hun ikke har noen mening om at innvandrere spiser annerledes, eller har andre feiringer, men at man må kunne forvente at de respekterer de norske verdiene.

– Vi hører det er mange som sier at alle kulturer er like mye verdt. Det vil ikke jeg si meg enig i. Jeg synes ikke en kultur med kvinneundertrykking er like mye verdt. Jeg synes ikke en kultur uten religionsfrihet, og en kultur hvor jenter ikke får bestemme over sin egen kropp, er like mye verdt, sa Listhaug, ifølge Harstad Tidende, på et åpent møte i forelesningssalen på Universitetet i Tromsø Campus Harstad.

Den tidligere innvandringsministeren, som sitter i Stortingets helse- og omsorgskomité, sier det er fint at hun nå kan snakke litt mer fritt.

– Norge er langt unna tilstandene vi ser i Sverige, hvor regjeringen må sette inn hæren for å ha kontroll på noen områder. Likevel er det enkelte deler i Norge som går i gal retning, sa Listhaug, før hun ifølge Harstad Tidende brukte Oslo som eksempel.

– I Oslo sier Raymond Johansen (Ap) at å snakke om etnisitet er en avsporing. Jeg mener det blir å stikke hodet i sanden. Man må tørre å si at jo flere innvandrere man tar inn, jo vanskeligere blir integreringsjobben. En restriktiv innvandringsmodell er viktig for å trygge det norske velferdssamfunnet.

(©NTB)