Frp vil ta Oslo tilbake med innvandringspause

Frp-leder Siv Jensen har kommet med det første valgkamputspillet, et åt før kommunevalget.
Foto: Fremskrittspartiet
Frp-leder Siv Jensen vil vinne tilbake makten i Oslo med løfter om innvandringsstopp og strenge tiltak mot kriminelle gjenger.

– Jeg håper du følger med fra tårnet ditt, Raymond, yppet Frp-leder Siv Jensen i en hilsen til byrådsleder Raymond Johansen (Ap), da hun valgte å holde partiets halvårlige oppsummerende pressekonferanse foran Oslo rådhus, midt i fleiesen på byens rødgrønne byråd, fredag.

Hun erklærte at Frp fremover skal ta opp kampen om styringen av Oslo.

– Det som skjer i denne byen, er for oss en klar og tydelig advarsel om hvorfor Ap ikke bør få makt i norske kommuner etter valget. Og ikke minst hvordan Ap og MDG får fram det verste i hverandre. Raymond Johansen og Lan Marie Berg har vært en ulykke for Oslo, mener Jensen.

Innvandringspause
Hun gjorde et poeng ut av pressekonferansen var lagt til Fridtjof Nansens plass, som nå har blitt bilfri, og langet ut mot byrådets samferdselspolitikk som hun mener prioriterer «noen få vintersyklister» på bekostning av befolkningens og næringslivets behov for å forflytte seg gjennom byen med bil.

Jensen lover bedre forhold for bilistene, samt fjerning av eiendomsskatten som de rødgrønne innførte, dersom partiet kommer til makten igjen.

Men først og fremst lovet hun en rekke tøffe tiltak mot gjengutfordringene i deler av hovedstaden, samt kraftige innskjerpinger av innvandringen til byen.

Hun sier Frp vil ta initiativ til at gjengkriminelle i større grad enn i dag skal kunne idømmes oppholdsforbud i områder hvor de har bedrevet kriminalitet. Hun vil også ha en innvandringspause i hovedstaden.

– Det sier seg selv at integreringsarbeidet blir vanskeligere jo flere innvandrere som skal integrerings. Når Oslo har tatt imot for mange over år, må noen kunne si stopp. Selv om Raymond Johansen vil ha flere innvandrere til Groruddalen, så bør han ikke få lov, uttalte Jensen.

Velgerne sviktet
Frp har slitt med å vinne innbyggernes gunst i hovedstaden. Under forrige kommunevalg fikk partiet kun 6 prosent av stemmene i byen. Jensen vil ikke gå inn på hva hun tror er årsaken til at Oslo-folk vender partiet ryggen.

– Jeg er mest opptatt av å tenke fremover. Det viktigste vi må gjøre, er å peke på de utfordringene vi står overfor og finne de løsningene som trengs. 6 prosent er ikke er resultat jeg er stolt av, derfor skal vi jobbe for at det skal bli enda bedre, sier Jensen til NTB.

Forsvarer Listhaug
Frps kontroversielle stortingsrepresentant Sylvi Listhaug har den siste uken skapt bråk ved å hevde at byrådet i Oslo kaster ut gamle fra St. Halvardshjemmet til fordel for overnattingsplasser for romfolk. Listhaug har blitt beskyldt for både å fare med løgn og for å sette eldre og romfolk opp mot hverandre på en tendensiøs måte.

Jensen ser ingen utfordringer med utspillet.

– Jeg mener dere journalister går i den samme fellen gang på gang, dette handler ikke om Sylvi Listhaug, det handler om hvordan vi skal skape en bedre eldreomsorg i Norge. Jeg tenker det var bra at man har fått fokus på hovedproblemet, nemlig at byrådet legger ned sykehjemsplasser, tvangsflytter folk ut av sykehjem de trives godt på, og er drevet av ren ideologi ved å kjøpe opp private sykehjem, sier Jensen.

I en epost anklager byrådsleder Raymond Johansen Siv Jensen for å spre desinformasjon om situasjonen for de eldre i Oslo.

– Ved inngangen til juni måned var det ingen eldre på venteliste til sykehjemsplass i Oslo. Byrådet i Oslo bruker over 1 milliard mer enn det forrige byrådet på å ruste opp gamle, nedslitte bygg for å skape trygge og gode hjem for byens eldre, skriver Johansen.

(©NTB)