Studenter fra 90 land inntar Blindern

 
Foto: UiO/Mantas Grigaliunas
I dag går startskuddet for Den internasjonale sommerskole ved Universitetet i Oslo. 

550 studenter fra 90 land vil sette sitt preg på Blindern som i seks uker vil omdannes til en global landsby, skriver Universitetet i Oslo i en pressemelding.

ISS, den internasjonale sommerskole, har helt siden opprettelsen i 1947 vært en sentral aktør i internasjonaliseringsarbeidet ved Universitetet i Oslo. Siden starten har det gjennom ISS kommet over 30.000 studenter fra 150 land til UiO.

Studentene kommer for å ta poenggivende emner i norsk språk, kultur og samfunnsliv, i tillegg til globale og utviklingsrelaterte temaer. I år er det over 150 studenter som har mottatt stipend gjennom UiO for å kunne delta på Sommerskolen.

Sommerskolens kurs varer i seks uker, og læringen foregår både i og utenfor klasserommet. Studentene engasjeres til dialog og diskusjon på tvers av landegrenser og verdenssyn. De fleste av studentene bor på Blindern Studenterhjem, og mange drar på ekskursjoner arrangert av Sommerskolen til ulike deler av landet. Slik forblir universitetet et dynamisk og spennende læringssted også om sommeren.

Klikk her for å lese Utrops intervju om sommerskolen fra 2016