Hussein overveldet etter nestlederseier i SV

– Jeg vil stå opp for at samfunn der alle mennesker har lik utgangspunkt og like muligheter, sier SVs nyvalgte leder av partiets inkluderingsutvalg, Marian Hussein.

– Dette er overveldende, sier Hussein i en kommentar sendt til NTB.

Hun sier hun stilte til valg fordi grasrota i SV spurte henne om det.

– Vi har mye å gjøre. Vi skal ta kampen for miljø og rettferdighet. Nå skal jeg forvalte grasrotas tillit som nestleder og fortsette å bygge partiet og bevegelsen vår videre.

Hussein fikk 114 stemmer, mens Haltbrekken måtte nøye seg med 101 stemmer. Dermed tok landsmøtet et annet valg enn flertallet i valgkomiteen.

Hussein ble av valgkomiteens mindretall fremhevet som en dyktig helsepolitiker. Hennes støttespillere påpeker at det er viktig å få nye stemmer og nye profiler inn i Arbeidsutvalget.

36-åringen er partiets helsepolitiske talsperson. Hun kom til Norge fra Somalia som tiåring, og hun ble historisk som første stortingsrepresentant med afrikansk bakgrunn.

Haltbrekken er kjent som en veteran fra miljøbevegelsen, og hans støttespillere ønsket hans erfaring og kunnskap inn i partiledelsen.

Torgeir Knag Fylkesnes ble gjenvalgt uten motkandidat til det andre nestledervervet etter at Kirsti Bergstø var blitt klappet inn som ny partileder.