Kamzy Gunaratnam trekker seg som nestleder i Oslo Arbeiderparti

Kamzy Gunaratnam er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og politisk sponsor for iranske menneskerettighetsaktivister.

Gunaratnam skriver på Facebook at hun er kritisk til at forslag som kunne gi fornyelse, mangfold og endringer i ledelsen falt.

– Dessverre gikk ikke forslagene mine gjennom og selv om partistyret får mange dyktige mennesker, får vi dessverre en blendahvit ledelse. Og det er dumt. Håper Oslo Arbeiderparti fortsetter å jobbe med mangfoldig representasjon, selv om ikke jeg sitter rundt bordet, skriver Gunaratnam på Facebook.

I talen til årsmøtet, som Gunaratnam har gjengitt på Facebook, sa hun følgende om hvorfor hun trekker seg:

– De siste ukene har det vært mye offentlig debatt om hvem som bør være Arbeiderpartiets fremste tillitsvalgte. En diskusjon der Oslo Arbeiderparti tydelig har signalisert følgende krav: Mangfold, fornyelse og endring.

– Så, når vi snakker om fornyelse, mangfold og endringer i ledelsen, må vi også snakke om Oslo Arbeiderparti. Derfor, dere, vil jeg i dag trekke meg som nestlederkandidat.

Avisa Oslo har bedt om er intervju med Gunaratnam, hun har avslått forespørselen, men besvarte følgende spørsmål på melding:

– Så du trekker deg utelukkende fordi det er viktig med fornyelse?

– Yes.