Får spille i Frankfurt tross anklager om jødehat

Rockeren Roger Waters får ikke spille i Frankfurt grunnet anklager om antisemittisme.
Foto: alterna2.com
En tysk domstol har gitt rockestjernen Roger Waters lov til å holde konsert, og sett bort fra anklager om jødehat.
0Shares

Frankfurt og delstaten Hessen har forsøkt å stanse konserten fordi de mener Waters har antisemittiske holdninger, ifølge Dagsavisen.

Sakens bakgrunn er at konserten skal holdes i Festhalle, en arena som det tyske naziregimet brukte som oppsamlingsplass for over 3.000 jødiske menn i 1938.

Etter at myndighetene besluttet at Festhalle ikke kunne leies ut til Waters, gikk rockeartisten til retten. Mandag ble det klart at konserten skal få gå sin gang.

Vedgår symbolbruk

Ifølge domstolen er avgjørelsen begrunnet med «kunstnerisk frihet». Den vedgår at Waters bruker symbolisme som er inspirert av nasjonalsosialisme, men konkluderer med at dette muligens er «dårlig smak», og at det ikke er opp til domstolen å avgjøre dette.

Waters er tidligere blitt kritisert for sine forbindelser med BDS-kampanjen, som går inn for boikott av Israel. Han har avvist alle anklager om antisemittisme og jødehat.

Waters har også blitt kalt Putin-apologet, etter å ha uttalt at Russlands invasjon ikke skjedde uten foregående provokasjoner fra Ukraina.

Via en pressemelding har Waters` juridiske team uttalt seg:

– Frankfurt og delstaten hadde fremsatt en ubegrunnet anklage om at vår klient er antisemitt, og ønsket å hindre konserten hans på dette grunnlaget. Frankfurt-domstolen har nå avvist dette forsøket. Waters ser nå frem til å opptre i Frankfurt.