Razzia mot mistenkte IS-tilhengere i Tyskland

Tysk politi har pågrepet sju mistenkte IS-tilhengere.
Foto: Jay P. Lee
Sju mistenkte IS-tilhengere er pågrepet i en stor razzia mot ekstremistgruppa i flere tyske delstater, opplyser en statsadvokat.

Sju mistenkte IS-tilhengere er pågrepet i en stor razzia mot ekstremistgruppa i flere tyske delstater, opplyser en statsadvokat.

De pågrepne er mistenkt for å ha vært del av et finansieringsnettverk forbundet med ekstremistgruppa.

– Ved å samle inn donasjoner og gi dem videre til IS, spilte de en sentral rolle i det finansielle nettverket, heter det i en uttalelse fra tyske myndigheter onsdag.

Påtalemyndigheten mener nettverket har overført 65.000 euro til IS-medlemmer eller mellommenn. Beløpet tilsvarer snaut 800.000 kroner med dagens kurs.

Fire av pågripelsene skjedde i delstaten Nordrhein-Westfalen. I tillegg ble en person pågrepet i hver av delstatene Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz og Bremen.

Mennene og kvinnene som er pågrepet i saken, er primært tyske statsborgere og er anklaget av Tysklands øverste påtalemyndighet for å ha støttet en terrororganisasjon. De skal møte i retten onsdag og torsdag, hvor det vil bli tatt stilling til om de skal varetektsfengsles.

Onsdag formiddag gjennomførte politiet også ransakinger i delstatene Berlin, Bayern, Bremen, Baden-Württemberg, Hamburg, Hessen, Rheinland-Pfalz, Thüringen, Niedersachsen og Nordrhein-Westfalen.

(©NTB)