FN: – Bangladesh har lovet at ingen rohingyaer blir tvangsreturnert til Myanmar

Ingen rohingya-flyktninger som har slått seg ned i Bangladesh skal returneres, ifølge myndighetene i landet.
Foto: John Owens
Bangladesh har lovet at ingen av de mange rohingyaene som har flyktet til landet, kommer til å bli tvangsreturnert til Myanmar, sier en FN-topp.
0Shares

Bangladesh har lovet at ingen av de mange rohingyaene som har flyktet til landet, kommer til å bli tvangsreturnert til Myanmar, sier en FN-topp.

– Flyktninger som ønsker å returnere, bør få tilgang til klar og faktabasert informasjon for å kunne gjøre frie og informerte valg, sier FNs visehøykommissær for flyktninger, Kelly T. Clements, under et besøk i Bangladesh.

– Ikke under noen omstendighet bør flyktninger bli tvunget til å returnere, noe regjeringen har gitt oss forsikringer om at ikke kommer til å skje, sier hun videre.

Om lag en million rohingyaer har slått seg ned Bangladesh, der de lever i overfylte flyktningleirer. De fleste kom i 2017 da militæret i Myanmar gjennomførte en brutal militæroperasjon mot den muslimske minoriteten.

Fordrivelsen etterforskes som et mulig folkemord av FN.

Bangladesh og Myanmar er blitt enige om å repatriere 1.176 flyktninger til tross for at menneskerettsorganisasjoner har uttrykt stor bekymring for rohingyaenes sikkerhet.

Flere av rohingyaene som er valgt ut til å delta i returprogrammet, sier til nyhetsbyrået AFP at leirledere har truet med vold hvis de ikke reiser.

(©NTB)