Fengselsdom for tysk IS-kvinne som holdt yazidi-kvinne som slave

En tysk kvinne er dømt for deltakelse i jihadistgruppen ISIS.
Foto: Screenshot YouTube
En tysk kvinne ble onsdag dømt for medlemskap i den ytterliggående jihadistgruppa IS, forbrytelser mot menneskeheten og å ha medvirket til folkemord.
19Shares

En tysk kvinne ble onsdag dømt for medlemskap i den ytterliggående jihadistgruppa IS, forbrytelser mot menneskeheten og å ha medvirket til folkemord.

Domstolen i byen Koblenz i delstaten Rheinland-Pfalz dømte kvinnen til ni år og tre måneders fengsel. Hun ble funnet skyldig i å ha mishandlet en yazidi-kvinne og holdt henne som slave i
boligen sin i tre år mens hun var sammen med IS i Syria og Irak.

Ifølge påtalemyndigheten ble yazidi-kvinnen tatt inn i husstanden av den dømte kvinnens ektemann og jevnlig voldtatt. Kvinnen både tilrettela for og oppfordret til voldtektene, heter det videre.

– Hun både kunne og burde ha gjort noe, sa dommeren. Påtalemyndigheten la opprinnelig ned påstand om ti års fengsel.

Ifølge tiltalen dro kvinnen og hennes ektemann i 2014 til Syria for å slutte seg til IS før de flyttet til Mosul i Irak året etter. Kvinnen ble hentet hjem av tyske myndigheter i 2022 og ble
pågrepet ved ankomst.

De kurdisk-språklige yazidiene som kommer fra Nord-Irak, har i årevis blitt forfulgt av IS-krigere. Yazidiene er en minoritetsgruppe som lever i Irak og flere andre land i Midtøsten og som har sin egen religion. Da IS kontrollerte store deler av Irak og Syria, ble tusenvis av yazidi-kvinner holdt som slaver.

(©NTB)