Over for kvitteringsordningen i Oslo

DEBATT: (Fra venstre) Saliba Andreas Korkunc, bystyrekandidat (Oslo Høyre), Marius Bækkevar, forbundsstyremedlem i Politiets fellesforbund, Cathrine Moksness, gründer og leder av Rettssenteret og Omar Samy Gamal, Byråd for kultur, idrett og frivillighet og ordførerkandidat (Oslo SV).
Foto: Rettssenteret
Har du blitt stoppet av politiet og fått kvittering? Da har du vært en del av politiets prøveprosjekt med kvitteringsordning i Oslo. På torsdag kan du delta på frokostseminar om veien videre for ordningen.

Torsdag, 7. september, kan du delta på Juristforbundets frokostseminar om prøveprosjektet for kvitteringsordningen i Oslo.

Siden 5. desember i fjor har du hatt krav på en kvittering i Oslo sentrum om du blir stoppet og kontrollert av politiet, med informasjon om sted, tid, hvorfor man er stoppet og tjenestenummer på den som kontrollerte. Politiet er pliktet til å registrere kontrollen.

Utrop har i sommer omtalt Rettssenteret og Juristforbundets kampanje om kvitteringsordningen – en historisk seier for en rekke organisasjoner.

Nå på søndag avsluttes prøveprosjektet for kvitteringsordningen i Oslo.

Juristforbundet inviterer dermed til frokostseminar der bystyrekandidat Saliba Andreas Korkunc (Oslo Høyre) skal debattere med ordførerkandidat og kulturbyråd Omar Samy Gamal (Oslo SV).

Sammen med dem vil Cathrine Moksness, leder av Rettssenteret og Sunniva de Leon, som er kampanjeleder fra Juristforbundets inkluderings- og mangfoldsutvalg delta i debatten, som er en del av kampanjen.

Usikkert om veien videre

Mange minoritetspersoner melder om negative erfaringer med politiet. Hensikten med prosjektet har derfor vært å øke tilliten til politien, og sikre notoritet når politiet gjør personkontroller.

Frem til søndag har du fortsatt krav på en kvittering. Etter det er det usikkert hva som skjer videre med ordningen – om den fortsettes, justeres eller avsluttes. Det er også snakk om ordningen vil gjelde lokalt for enkelte byer, eller utvides nasjonalt for hele landet – og dét blir opp til politikerne.

Det er oppmøte og frokost fra kl. 08.00 på Legenes hus kurs- og konferansesenter. Seminaret skal strømmes på Facebook.