- Polen reagerer kraftig mot tyske grensekontroller - 11.09.2024
- Minst 26 druknet da båt med migranter sank utenfor Senegal - 11.09.2024
- Tariq Ramadan kjent skyldig i voldtekt - 11.09.2024
Domstolen skal ta stilling til om Frontex, EUs grense- og kystvaktbyrå, har ansvaret for menneskerettighetsbrudd som blir begått når de organiserer returreiser i samarbeid med EUs-medlemsland.
Ifølge familien på seks ble de satt på et fly kort tid etter at de ankom Hellas. De skal ha blitt fortalt at flyet gikk til Athen, men i stedet ble de deportert tilbake til Tyrkia. I dag bor
familien i Irak.
Familiemedlemmene ble skilt fra hverandre på flyreisen, og de fikk ikke lov til å stille noen spørsmål, ifølge familiens advokat Lisa-Marie Komp. Hun mener at måten barna i familien ble behandlet på, også utgjorde et menneskerettighetsbrudd.
Personer som søker beskyttelse, har rett til å krysse en landegrense for å søke asyl. Å sende dem tilbake uten å ha vurdert saken deres, er et brudd på menneskerettighetene.
Frontex har flere ganger tidligere blitt anklaget for å ha brutt menneskerettighetene. I fjor gikk Frontex-sjefen Fabrice Leggeri av som følge av alvorlige anklager om måten grensebyrået har behandlet mennesker som forsøker å ta seg til Europa for å søke asyl.
(©NTB)