Hemmelig politirapport om svensk-kurdisk gjengmiljø lekket i Tyrkia


Foto: Skjermdump/Aftonbladet
En hemmelig svensk politirapport om det såkalte Foxtrot-nettverket er lekket til kriminelle med tilknytning til nettverket i Tyrkia, skriver Aftonbladet.
65Shares

Rapporten, som er skrevet i april i fjor, er oversendt til tyrkiske myndigheter, og en politikilde sier til Aftonbladet at de tror lekkasjen har skjedd der.

– Det er en stor skandale. Her overleverer man informasjon til Tyrkia, og så dukker det opp på kriminelles telefoner, sier kilden.

Lekkasjen ble oppdaget etter at telefonen til en person i Sverige som mistenkes for å være tilknyttet Foxtrot, ble beslaglagt.

I rapporten er det en beskrivelse av Foxtrot-nettverket og noen av personene i nettverket, blant dem gjenglederen som kalles Den kurdiske reven, som trolig befinner seg i Tyrkia.

– Effekten blir at de kriminelle får vite hva politiet vet om dem. Da forstår de hvordan politiet opererer mot dem, sier kilden.

Foxtrot-nettverket mistenkes for å stå bak et større antall dødelige voldshendelser i Sverige. Den kurdiske reven har skaffet seg tyrkisk statsborgerskap og utleveres derfor ikke fra Tyrkia til Sverige.

(©NTB)