Leser bok på ulike språk for å markere morsmålsdagen


Foto: Skjermdump/morsmal.no
21. februar markeres morsmålsdagen hvert år, verden over. Morsmålsdagen er en god anledning til å synliggjøre det språklige mangfoldet i barnehagene i Bergen.

I Sandviken barnehage har barna jobben med det ukrainske eventyret “Skinnvotten” i flere uker, ifølge Bergen kommunes hjemmeside.

Sandviken barnehage har snakket om illustrasjonene, stoppet opp og diskutert begreper og handlinger, oversatt noen ord og begreper til russisk, og de har fortalt eventyret med konkrete objekter.

Laksevåg barnehage skal markere morsmålsdagen gjennom boken «Bø og Bæ i vinden» av Olof Landström. Her skal man lese boken parallelt på arabisk og norsk, og barna vil ha rekvisitter fra boken tilgjengelig som en invitasjon til lek både før og etter lesestunden. I tillegg skal barna få smake på mat fra ulike kulturer som foreldrene har laget.

Rammeplanen for barnehager presiserer at “personalet skal bidra til at språklig mangfold blir en berikelse for hele barnegruppen, støtte flerspråklige barn i å bruke sitt morsmål og samtidig aktivt fremme og utvikle barnas norsk-/samiskspråklige kompetanse”.