Kraftige reaksjoner på innvandrerfiendtlig forslag

0Shares

Knudsen sier til Dagsavisen at det er et overgrep mot barna dersom foreldre ikke sørger for at barna lærer seg norsk før skolestart.

– Dette er grov omsorgssvikt. Når barna er født i Norge eller har bodd her i tre – fire år, må det stilles strengere krav til foreldrene. Det er foreldrenes ansvar å gjøre ungene i stand til å gjøre rede for seg på norsk, sier Ulf Erik Knudsen.

Flere politiske partier reagerer på forslaget.

– Utspillet nører opp under fremmedfrykten i samfunnet vårt. Det er helt hinsides å karakterisere innvandrerforeldre på denne måten. Frp kriminaliserer foreldrene og skaper nye problemer i stedet for å løse utfordringene, sier KrFs familiepolitiske talskvinne, May-Helen Molvær Grimstad til avisa.

Til og med leder for Demokratene og tidligere Frp-medlem Vidar Kleppe, mener utspillet er for sterkt. Men forslaget fra Rita Kumar mener han er enda verre.

Likestillingsminister Karita Bekkemellem klarer ikke å forholde seg rolig til Knudsens forslag.
– Jeg blir fykende forbanna. Jeg synes dette er en helt feil måte å ta tak i en viktig utfordring på. I det siste har vi sett et Fr.p. som forsøker å vokse seg enda større på åpenbart å spille på fremmedfrykt, sier Bekkemellem til Dagbladet.no.

– Mener Knudsen at også norske barn som sliter med språk- og lesevansker, skal bli fratatt foreldrene sine? De må jo føre en konsekvent linje, sier hun videre.

– Hadde jeg kommet med dette forslaget i Kristiansand bystyre, ville jeg blitt stemplet som reinspikka rasist av samtlige politiske partier, sier Kleppe.