– Stopp deportasjonene

0Shares

Det er per i dag sultestreiker på følgende steder:

Oslo – over 100 personer utenfor domkirken
Haugesund – 10 personer utenfor Vår Frelsers Kirke
Trondheim – 10 personer utenfor Vår Frues Kirke
Setermoen – 12 personer i privat bolig

– Afghanistan er ikke trygt
De rundt 2000 afghanske flyktningene som nå trues med tvangsdeportasjoner sier de heller vil dø i Norge enn i Afghanistan.

Situasjonen i det krigsherjede landet har blitt dramatisk verre etter de voldsomme opptøyene i Kabul for flere uker siden. Over 400 mennesker skal være drept i voldshandlinger den siste tiden. FNs høykommissær for flyktninger har også frarådet å sende flyktningene til Kabul.

– For alle som følger med på nyhetene er det åpenbart at Afghanistan ikke er et trygt land å tvangssende folk til, det sier leder i SOS Rasisme Trond Thorbjørnsen.
– Når hundrevis av flyktninger risikerer livet for å unngå deportasjon bør det også si seg selv at dette ikke er snakk om “lykkejegere”.

Rent vann og tepper
For mange av de sultestreikende er den helsemessige situasjonen kritisk. I Oslo har mange sultestreiket i snart 14 dager, i perioder uten tilgang til rent vann.

– Oslo kommune har bedt politiet fjerne de streikende med påskuddet at de sanitære forholdene er for dårlig. Samtidig vil de ikke hjelpe til med å bedre forholdene. Når hverken regjering eller kommunen vil ta menneskelige hensyn blir det opp til folk flest å vise solidaritet med de afghanske sultestreikende, mener SOS Rasisme i følge en pressemelding.

Opprop
SOS Rasisme oppfordrer derfor alle som har mulighet til å besøke et av
streikestedene, og å skrive under på dette oppropet:
http://www.opprop.no/opprop.php?id=st%F8ttafghan