Ønsker indiske ingeniører til Norge

Nordmenn vil ikke ha flere asylsøkere til landet, mens indiske dataingeniører skårer høyt i popularitet. Det viser en undersøkelse MMI har gjort for NHO.

Undersøkelsen ble gjennomført i april med 1.006 deltakere. Den viser blant annet at bare 11 prosent av den norske befolkning ønsker flere asylsøkere til landet. 42 prosent ønsker færre, mens 32 prosent mener det er passe som det er. Svarfordelingen er nokså lik mellom menn og kvinner.


Indiske dataingeniører står høyest i kurs, ifølge undersøkelsen. 28 prosent mener at det gir mest fordeler at indiske dataingeniører får arbeid i Norge, mens 22 prosent
tror det gir mest ulemper. 24 prosent mener fordeler og ulemper er likt fordelt.

Oslofolk er mer positive enn i landet for øvrig. Partipolitisk skårer RV og SV høyest, mens bare 2 prosent av de som stemmer FrP vil ha flere asylsøkere.

Indere blir nøkkelpersoner 86
Ingeniørmangel har fått Aker Kværner til å hente «hjem» flere indiske ingeniører fra Aker Kværner Powergas i Mumbai.

– Nordmenn er ærlige og enkle å arbeide for. I India er det mye hardere leveringspress, hvis du ikke leverer blir du sparket. I Norge er det mer rom for kreativitet i arbeidet, forteller Mandar Kumbhojar til Horisont. Han er vant til atskillig lengre dager i India enn han har i Stavanger.