Nektet utlending tjeneste

En 28 år gammel mann av utenlandsk opprinnelse har anmeldt Hof Bilopphoggeri for rasisme. Han påstår han ble nektet å kjøpe bildeler fordi han er utlending.

– Forrige mandag dro jeg opp til Hof for å kjøpe et panser og en radiator for å reparere bilen etter en kollisjon. Men da jeg hilste på han som jobbet der, svarte han bare “jeg selger ikke til utlendinger”. Jeg ble så sjokkert at jeg ikke greide å si noe mer. Jeg dro rett til politiet for å anmelde det, forteller 28-åringen, som vil være anonym.

Daglig leder ved Hof Bilopphoggeri har en annen versjon av saken.

– Har du hørt sånt tull. Det er jo sånne her hver dag. Hvorfor skulle jeg nekte dem å kjøpe når jeg driver butikk? Det begynner jo å bli mange av dem, sier daglig leder Tommy Andersen ved Hof Bilopphoggeri.

– Jeg husker en som var innom i forrige uke og ble sur. Det virket som om han ble sur fordi jeg ikke så etter om jeg hadde delene, men jeg vet hva jeg har inne. Han truet egentlig litt, og spurte om det var fordi han var utlending. Det virker som om han skulle ha det til at vi var rasister eller noe, forklarer Andersen til Tønsbergs Blad.