– Frp skaper etnisk underklasse

Frps innvandringspolitikk leder til en etnisk underklasse, og kan føre til opptøyer. Det mener Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg.

På partiets hjemmeside skriver Kolberg at Frps politikk baserer seg på kun å få innvandrere til Norge som billig arbeidskraft og ikke å integrere dem i det norske samfunnet.

«Vi har sett, blant annet i Frankrike, at dette kan føre til store motsetninger og voldelige opptøyer. Også i USA ser vi at dette skjer, »skriver Kolberg.

– Mitt hovedpoeng er at vi etablerer en ny etnisk underklasse, som ikke føler seg likeverdig i samfunnet. Innvandringspolitikk er et klassespørsmål. Hvis grupper ikke føler seg likeverdige, trekker de seg tilbake og lager subkulturer i samfunnet. Da oppstår motsetninger. I ytterste fall kan vi se slike eksempler som i Frankrike og USA. Den utviklingen er på full fart inn i Norge, sier Kolberg til Aftenposten.

– Grunnløst angrep fra Kolberg
Det er Arbeiderpartiets politikk som vil skape en etnisk underklasse. Det hevder Frps innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen.

Les også: Seg selv lik