Psykisk syk av lang ventetid på familiegjenforening

35-åringen var fortvilet over at han ikke fikk sin kone på familiegjenforening hjem til Norge. Det utløste drapstrusler mot arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen og statssekretær Libe Rieber-Mohn.

På grunn av problemene med å få til familiegjenforening skal mannen ha bygd opp et sinne mot Utlendingsdirektoratet (UDI), og dermed også mot Arbeids- og inkluderingsdepartementet som UDI sorterer under.

Den siktede skal ha hatt dårlig med advokathjelp til familiegjenforeningssaken, noe som kan ha gjort saken ekstra vanskelig. Når så problemene har tårnet seg opp, har han vendt raseriet mot offentlige etater, skriver Drammens Tidende.

-Han har en psykiatrisk diagnose og går på medisiner, men det glipper av og til. Da sier han at han hører stemmer, sier mannens forsvarer, advokat Svein Duesund.

Sluppet ut av psykiatri, men fengslet
Da truslene mot statsråden og statssekretæren ble fremsatt for en uke siden ble truslene anmeldt og mannen pågrepet. Da ble han tvangsinnlagt på Lier sykehus, men allerede mandag denne uken slapp mannen ut fra sykehuset igjen. Derfor pågrep politiet han på nytt i det han ble utskrevet.