Politiet tok ikke drapstruslene på alvor – igjen

Den trippeldrapssiktede 30-åringen skal drapskvelden også ha ringt til broren og truet med å skyte ham. Den truede broren kontaktet politiet, som ikke rykket ut, melder VG. Også i forkant av masseslagsmålet i Lillestrøm tok ikke politiet drapstruslene på alvor.

– Vi kan bekrefte at det kom en henvendelse fra Tahir Khan (den yngste bror) søndag rundt klokken ti, nesten samtidig som vi fikk melding om drapet. Den første meldingen ble ikke oppfattet som at den var noe akutt, sier politiinspektør, Terje Kristiansen til VG Nett.

Etter å ha blitt konfrontert med saken av VG Nett har politiet dobbeltsjekket loggen. Ifølge politiadvokat Cecilie Gulnes skal de ha mottatt meldingen fra Khan to minutter før selve drapsmeldingen.

– Han fortalte da ifølge loggen at han var bekymret fordi han ikke visste hvor broren var og fordi han hadde truet han. Han ble da bedt om å ringe tilbake når han visste hvor broren var, sier Gulnes.

Ifølge Khan skal politiet ha svart at de ikke hadde tid til å leke Tom og Jerry – og dermed ikke kom til å sende en bil.

Han retter kraftig kritikk mot helsevesenet som han hevder aldri har tatt familien på alvor.

Til VG Nett forteller han at han også tidligere har blitt truet av den nå drapssiktede broren, og at han da varslet 30-åringens fastlege, uten at noe nevneverdig ble gjort.