Demonstrerer mot TV2

Bergenslokallagene av Miljøpartiet De Grønne, Internasjonale Sosialister og SOS Rasisme skal ha en punktmarkering utenfor TV2-huset på Nøstet i Bergen mot det de mener er rasisme fra TV2.

TV2 må beklage at kanalen har vist et rasistisk program, krever de.

Men programmet “Naive Norge” som ble vist på mandag blir foreløpig ikke vist i reprise som planlagt.

– Vi ønsker ikke å sensusere TV2. Vi bruker ytringsfriheten til å holde en antirasistisk markering utenfor TV2-huset mens de viser rasistisk søppel til det norske folk, sier Sondre Båtstrand fra Miljøpartiet De Grønne.

Dokumentaren handler om fotografen Christofer Owe som tilbringer et år på Holmlia som for ham skal vise seg å være ganske dramatisk. Kritikerne, journalister og filmeksperter har slaktet dokumentaren.

– Jeg fatter ikke at TV2 velger å sende slikt brunt grums på sin kanal. Det er ikke bare et etisk spørsmål i dette, men også kvalitativt. Dokumentaren ligger mange hakk under hva som regnes som standard for produksjoner å sende på en riksdekkende TV-kanal. Desto mer urovekkende er det at redaksjonssjef Odd Isungset ønsker å sende ”mer av det samme”, sier Adam Tumidajewicz fra Bergen SOS Rasisme.