SOMALIA – HVOR GÅR VEIEN VIDERE?

0Shares

Stiftelsen ARC-aid innbyr, i samarbeid med isha development committee i Kristiansand, til et spennende seminar og paneldebatt om Somalia og somaliere i Norge.

Innlegg ved Fouzia M. Hashi og Faisal Aligas.

Fouzia M. Hashi, somalier fra Vegårshei, er nestleder i kontaktutvalget mellom innvandrere og myndigheter på sørlandet, samt leder for somalisk kulturklubb i Aust-Agder. Hun taler varmt for at innvandrere kan integreres i det norske samfunn, og sier “Integrering er ikke et valg! Det er noe som innvandrere og nordmenn må gjøre sammen!”

Faisal Aligas, leder for isha development committee i Kristiansand vil informere om situasjonen i Somalia i dag. Han er opptatt av barn og unges fremtid i Somalia og startet i 2003 organisasjonen Isha development committee, en uavhengig hjelpeorganisasjon som ønsker å hjelpe barn i Somalia med skolegang. Faisal kommer selv fra Somalia og arbeider også for og med somaliere i Norge.

I panelet sitter kjente politikere, somaliere m.fl. klare til en frisk debatt.

Det blir somalisk dans og servering av somalisk fingermat, samt julekaker og kaffe.

Stiftelsen ARC-aid, www.arc-aid.no, stiftet i 1991, er en ideell humanitær og partipolitisk nøytral organisasjon som har til formål å drive målrettet utviklingsarbeid gjennom støtte til lokale initiativ i utvalgte samarbeidsland. ARC-aid har, med støtte fra Norad, to prosjekter for somaliske flyktninger i Dadaab flyktningleir i nord-øst Kenya. Videre holder ARC-aid på med en forundersøkelse på samarbeidspartnere i Somalia for et mulig fremtidig arbeid der.

For ytterligere informasjon:
Informasjonsansvarlig Elisabeth Tackoor
Telefon: 38 10 74 75
Epost: [email protected]