Angrepene på Sri Lanka fortsetter

0Shares

Regjeringshæren forsøkte å komme seg inn i den sørlige delen av Vaharai-området, et område som allerede er blitt ruinert av hærens tidligere bombeangrep, deriblant bombingen av flyktningleiren for de interne flyktningene tidlig i november. Området ble bombet ved hjelp av sporadiske bombekasterangrep, og artilleriilden fortsatte hele søndagen.

Det internasjonale Røde kors (ICRC) har sagt at mer enn 3 000 mennesker har blitt forflyttet i løpet av de to siste dagene som følge av disse angrepene. Tallet på antall døde har kommet opp i 110, og det forventes at dette antallet vil øke siden angrepene ikke ser ut til å stoppe. Flere av de 110 ofrene ble drept da den lankeiske hæren angrep Kanalady Arunthathy-skolen som var blitt gjort om til en flyktningleir.

Blant de drepte var det minst åtte barn, inkludert en baby på fire måneder. På grunn av de pågående angrepene har det ikke vært mulig for sivilbefolkningen å utføre begravelsesseremonier for ofrene.

Fordømmer angrepene
– Disse ”hendelsene” er ikke engangstilfeller, men kontinuerlige hendelser som har pågått over en lengre periode. Sivilbefolkningen har opplevd to tiår med krig og flodbølger, nå har deres dagligliv igjen blitt alvorlig skadet. Flodbølgen var en naturkatastrofe som ingen kunne hindre, dette angrepet er menneskesskapt, og noe det internasjonale samfunnet kan hindre hvis den vil, sier Balasingham Yogarajh, leder for Norsk Tamilsk Forum.

– Vi ber det internasjonale samfunnet fordømme disse angrepene offisielt, og dermed sette en stopper for denne offensiven. Norsktamilene og tamiler over hele verden har det svært tungt. Norge bør aktivt gjøre noe sammen med det internasjonale samfunnet for å stoppe den humanitære krisen i Sri Lanka. Norge har et stort ansvar som megler i denne konflikten, og må bruke de midlene som finnes, for å stoppe dette, sier han videre i en pressemelding.

Les mer: 19 more Tamil refugees killed, new SLA offensive south of Vaharai