Gratis barnehagen i Søndre Nordstrand

Det blir innført gratis kjernetid i barnehagene for alle 4- og 5-åringer i Søndre Nordstrand, varslet Inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

I Groruddalen og i bydel Søndre Nordstrand der Holmlia ligger, får nå alle fire- og femåringer tilbud om gratis kjernetid i barnehagen. Det bor mange barn av innvandrere i disse områdene. I bydel Søndre Nordstrand har nesten 40 prosent av innbyggerne ikke-vestlig bakgrunn, skriver Dagsavisen.

Hanssen vil at tiden i barnehagen skal hjelpe barna til å bli bedre i norsk slik at de får en enklere skolestart. Staten og Oslo kommune deler på regningen for gratistilbudet.

– Det er en tendens til å si at norsk innvandringspolitikk er feilslått. Det er en veldig feil analyse. Mitt inntrykk, som er bekreftet i dag, er at Holmlia er en veldig bra plass å bo, sa inkluderingsministeren til Aftenposten etter sitt besøk til Holmlia.

– Det der ikke slik at innvandringspolitikken har vært feilslått. Jeg kan vanskelig se noe land som har lykkes bedre enn oss: Her er folk i jobb, har bolig og gode oppvekstmiljø, sa han.