– Vil avsløre FrP

0Shares

Per-Willy Amundsen i FrP (bildet) ler av anklagene til Aps Martin Kolberg. Foto: Anniken Schiøll

Tirsdag skrev Dagbladet at Frp-formannen Siv Jensen vil gjøre integrerings- og innvandringspolitikk til en hovedsak i det kommende valget. Dette overrasker ikke Kolberg.

– Men Jensens utspill er et nytt, men tydelig eksempel på at Frp sier én ting og gjør noe annet i praktisk politikk. De snakker varmt om integrering, men i Stortinget kuttet de en milliard kroner til integreringstiltak, noe som blant annet rammer morsmålundervisningen til minoriteter. Alle er enige i at morsmålsundervisning er en forutsetning for å lære norsk. Jensen snakker varmt om innvandrerkvinner, men nekter gratis kjernetid i barnehage, sier Kolberg til Dagbladet.

Han sier at også at Frps politikk ikke henger sammen, og at politisk dobbeltspill er en gjennomgående del av Frps oppførsel.

Kolberg mener at Frp-koden blant annet består i at Ap ikke forstår at noen politikere kan komme med argumenter og løfter som ikke går sammen.

-Under valgkampen fridde for eksempel Carl I. Hagen til kristne miljøer. Samtidig snakket han i andre sammenhenger om fri porno og fri sprit. Hvordan går dette i hop? Problemet er at vi ikke skjønner at logikk og resonnementer ikke henger sammen. I dagens samfunn er det mulig å høste litt her og litt der, sier Kolberg til Nettavisen.

– Frp ler av Kolberg
Amundsen mener at Kolberg viser at han ikke har forstått noe av Frps politikk.

– Han har åpenbart ikke satt seg inn i hvorfor Frp i sitt alternative statsbudsjett kutter i bevilgningene til integrering. Frps politikk vil føre til at det kommer færre innvandrere til Norge, blant annet som følge av strengere regler. Derfor vil også utgiftene til integrering synke, skriver Amundsen i en pressemelding.

– Dette er ren logikk som Martin Kolberg innerst inne nok er klar over. At han forsøker å late som om FrP driver et dobbeltspill, er i grunnen bare til å le av. Er det noen som driver dobbeltspill er det han selv, skriver Amundsen.