100 bål for Benjamin

26. januar er det seks år siden Benjamin Hermansen ble drept av nazister på Holmlia. Lørdag 27. januar er den internasjonale Holocaustdagen. SOS Rasisme tente bål for å markere dagen.

– Fem år etter at Kvisler og Jahr ble dømt for drapet på Benjamin er de norske nazistene fortsatt aktive. Nazistene oppsøker skoler og fritidsklubber for å rekruttere ungdom, og de forsøpler gatebildene med nazistiske klistremerker og plakater. Flere steder i landet står organiserte nazister bak trusler og voldshandlinger. Den nazistiske sekten Vigrid fortsetter sine nazistiske «dåper» av ungdom helt ned i 14-års alder. De har det siste året gjennomført mange nazistiske seremonier, uten at myndighetene har grepet inn. Heller ikke den økende nazistiske propagandaen blir slått ned på i særlig grad, samtidig som nazister fortsetter å oppsøke skoler og ungdomsklubber.

– SOS Rasisme er skuffet over manglende innitiativ fra myndigheter og politikere, sier leder i SOS Rasisme, Trond Thorbjørnsen.

Håndhev «rasismeparagrafen»
SOS Rasisme krever nazismen forbys, og at rasismeparagrafen §135a håndheves effektivt. Dette vil gi nazismens fiender det de har rett på: et vern mot rasistiske overgrep. Slik paragrafen håndteres i dag er det en knyttneve i ansiktet på alle nazismens millioner av ofre, mener Thorbjørnsen.