100 bål for Benjamin

0Shares

– Fem år etter at Kvisler og Jahr ble dømt for drapet på Benjamin er de norske nazistene fortsatt aktive. Nazistene oppsøker skoler og fritidsklubber for å rekruttere ungdom, og de forsøpler gatebildene med nazistiske klistremerker og plakater. Flere steder i landet står organiserte nazister bak trusler og voldshandlinger. Den nazistiske sekten Vigrid fortsetter sine nazistiske «dåper» av ungdom helt ned i 14-års alder. De har det siste året gjennomført mange nazistiske seremonier, uten at myndighetene har grepet inn. Heller ikke den økende nazistiske propagandaen blir slått ned på i særlig grad, samtidig som nazister fortsetter å oppsøke skoler og ungdomsklubber.

– SOS Rasisme er skuffet over manglende innitiativ fra myndigheter og politikere, sier leder i SOS Rasisme, Trond Thorbjørnsen.

Håndhev «rasismeparagrafen»
SOS Rasisme krever nazismen forbys, og at rasismeparagrafen §135a håndheves effektivt. Dette vil gi nazismens fiender det de har rett på: et vern mot rasistiske overgrep. Slik paragrafen håndteres i dag er det en knyttneve i ansiktet på alle nazismens millioner av ofre, mener Thorbjørnsen.