Vil stanse utstilling om Quisling

0Shares

15. mai åpner den omstridte utstillingen på Telemark Teater i Skien. Lars Storrøsæter, som tidligere var leder i Vigrid, har vendt nynazistene ryggen og er i dag fylkesleder for SOS Rasisme i Telemark.

Han mener bestemt at Skien kommer til å bli nedrent av nynazister under utstillingen og vil derfor demonstrere mot utstillingen som først og fremst henvender seg til ungdommer i alderen 14-18 år.

Jeg tror en slik utstilling kan føre til at nazister rekrutteres, sier Lars Storrøsæter som mener det er galt å vise alt annet enn Quislings negative sider.

Ifølge Storrøsæter har det nystiftede partiet Nasjonaldemokratene som jobber for «et samlet nasjonalistisk Norge», planlagt en større samling på Østlandet i mai. I den anledning er nynazister fra hele Skandinavia ventet til Norge.

– Quisling er høyt respektert i dette miljøet. Hvis de vet at det arrangeres en utstilling om Quisling i Skien, vil de garantert ta turen hit. Vi ønsker ikke dette, sier Storrøsæter.

Hilde Fiskum ved Telemarkmuseet er imidlertid av en annen oppfatning.

Vår Quisling-utstilling er ingen helteutstilling, men en utstilling som viser konsekvensene av Quislings valg. Målgruppa er unge mennesker, og det er viktig å informere dem også om de tragiske hendelsene som har skjedd opp gjennom historien, sier Hilde Fiskum. 
 
Hilde Fiskum synes ikke det er så farlig om folk fra Vigrid, medlemmer av Nasjonaldemokratene eller andre med nazisympatier skal besøke museet.

– Vi må regne med at også de kommer på utstillingen. Jeg tror at de som tilhører den fløyen der vil bli skuffa. Vi setter ikke Quisling på en pidestall.