Kadra banket opp av somaliere

0Shares

Det var syv-åtte somaliske menn som banket henne opp ved 0300 tiden.

– Jeg var livredd. Mens jeg lå på asfalten, sparket de meg og skrek at jeg hadde tråkket på Koranen. Flere ropte Allah-o-akbar (Gud er stor) og begynte også å si et vers fra Koranen, forteller Kadra til VG

Undersøkelser viser hun er påført skader. Det var en drosjesjåfør som kom henne til unnsetning.

For et par dager siden sa hun at Koranen burde omfortolkes.

Lederen for Somalisk Kulturhus i Oslo er selv blitt overfalt på gaten, og er ikke overrasket over angrepet på Kadra. Hun er ikke overrasket over at Kadra blir angrepet, og tror overfallet kan ha sammenheng med en konferanse om omskjæring av kvinner som starter i Oslo fredag.

– Jeg gikk på gata nær hjemmet mitt i Oslo sentrum da jeg ble angrepet. De sa at de ville drepe meg om jeg ikke slutter å jobbe mot omskjæring. De hevdet at jeg ødelegger somalisk ære, sier hun til TV Nettavisen.

Haali Farah Hassan kom seg fra overfallet ved å rope på hjelp.

Står på at Kadra har krenket islam
Volden fordømmes, men moskétalsmannen mener fortsatt at Kadra har krenket islam.

Ghulam Sarwar er talsmann og styremedlem i en av landet største muslimske trossamfunn, Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat på Grønland i Oslo. Det var han som kritiserte Kadras uttalelse om et behov for en ny tolkning av Koranen. Nå fordømmer han overfallet på Kadra.

– Jeg tar avstand fra at hun ble angrepet. Det er ikke menneskelig å gjøre slik, og ingen har rett til å bruke vold, sier Sarwar til Dagsavisen.

Sarwar står like fullt ved uttalelsen om at Kadra har krenket islam, og at Koranen ikke kan tolkes.

– Vi har verken makt eller mulighet til å endre Koranen. Den kommer fra Gud, sier Sarwar.