Kadra får støtte

0Shares

– Kadra krever ikke at vi skal skrive om et helt verk, men at man må lese Koranen med moderne briller. Jeg er helt enig i at religiøse skrifter, enten det er snakk om Bibelen eller Koranen, bør leses ut i fra den tiden man lever i og ikke slavisk. Religiøse ledere, uavhengig av tro, bør vise mer smidighet. Derfor har hun min støtte, sier norsk-pakistanske Shahzad Rana til VG Nett.

Islamsk Råd har ikke ønsket å uttale seg om saken ovenfor VG Nett, men har lagt ut følgende uttalelse på sine nettsider:

– Islam er ikke en statisk religion, selv om mange ønsker å gi det inntrykket…Islam er ikke en religion hvor målet er å få høyest mulig oppslutning blant mennesker på bekostning av dens innhold og form. De som velger å bli troende må tilpasse sitt liv til islam, og ikke forsøke å endre islam til å godta og sanksjonere egne ønsker/livsførsel.

Iffit Quershi har pakistansk og skotsk bakgrunn, men har bodd i Norge i 20 år og deltatt aktivt i samfunnsdebatten. Hun sier seg enig med Kadras ytringer om at det er behov for flere kvinner i den religiøse arenaen.

– Jeg er enig med Kadra i den forstand at vi trenger flere kvinner i moskeene. Det er det ingen tvil om. Problemet er at deler av de religiøse tekstene har blitt fortolket av menn og til fordel for menn. Vi trenger derfor en endring i disse holdningene, og ikke Koranen i seg selv, sier hun til VG Nett.

– Jeg setter norske politikere, norske arbeidsgivere og kvinneundertrykkende muslimske menn i samme bås. Nå må norske politikere begynne å se innover i forbindelse med sin holdning til innvandrerkvinner istedenfor utover, avslutter hun.