Motstridende vitneutsagn om Obiora

0Shares

Norskafrikanske Eugene Obiora døde etter at han motsatte seg arrestasjon på servicekontoret i Trondheim 7. september i fjor. Obiora døde på sykehus to timer etter pågripelsen. Nå foreligger granskningsrapporten, som ifølge TV 2 inneholder motstridende opplysninger om hva som egentlig skjedde.

I rapporten heter det blant annet at Obiora ikke fikk livreddende hjelp fra politiet etter at han besvimte. Til tross for at de hadde ringt ambulanse, valgte politiet å legge Obiora i baksetet på politibilen og kjøre mot sykehuset, uten medisinsk assistanse.

– Mistenkte blir med Obiora bak i politibilen for å holde ham i stabilt sideleie og sørge for frie luftveier, skal en av politimennene ha forklart, i følge TV 2.

Dette stemmer ikke med versjonen helsepersonellet ved St. Olavs hospital gir:

– Sykepleier åpnet bilen og avdødes ben ramlet ut. Hun bemerket at Obiora lå med ansiktet mot golvet i bilen og armene på ryggen med håndjern.

Obduksjonsrapporten slår fast at kvelning er mest sannsynlige dødsårsak.

Det er sjefen for Spesialenheten som skal avgjøre om det nå skal reises tiltalt mot de fire polititjenestemennene som var til stede.
Anklager politiet for rasisme
På sin nye plate, peker bandet Samvirkelaget ut en politimann fra Trondheim som rasist og voldsmann. I sangen gir de politimannen skylda for at nigerianeren Obioradøde.

– Ytringene som nå kommer via denne sanger og blogger som er opprettet på internett viser at det som har skjedd i denne saken opprører og frustrerer mange, sier Abid Raja til Adresseavisen.

Han er bistandsadvokat for de pårørende til Eugene Obiora. Raja vil ikke kommentere innholdet i sangteksten, men tar heller ikke avstand fra den.