Hemmeligholder rapporten om Obiora-dødsfall

0Shares

Spesialenhetene for politisaker i region Midt sender i disse dager over rapporten til lederen av spesialetterforskningsenheten i Hamar. De skal komme med den endelige innstillinga, skriver NRK.

Elling Borgersrud fra Gatas parlament mener saken spesielt alvorlig ettersom de mistenkte er polititjenestemenn. Han mener det gjør hendelsen til en rasistisk voldshandling fra staten, og at dette minsker sjansen for en objektiv behandling av saken.

Han har tatt initiativ til å lage en låt der han navngir en politimannene i saken.

– Så lenge den type saker blir behandlet av politiet selv, er det ikke snakk om rettssikkerhet. Politimenn blir beskyttet og vernet. Låta skal bidra til å øke presset på rettsvesenet og politiet for å behandle denne type saker ordentlig. Verken rasisme eller politivold blir tatt seriøst i politiet, mener rapperen.

– Poenget er at etterforskningen er en vits. Den er gjort av tidligere kolleger og kompiser av politimannen. Her er det jo slik at politimenn blir regnet som uskyldige selv om bevisene lyser mot deg. Er du afrikaner på gata i Trondheim derimot, holder det med hudfarge som bevis, hevder Borgersrud.