Krever uavhengig etterforskning

0Shares

I regi av det nystartede Respekt-nettverket ble det lørdag ettermiddag arrangert demonstrasjoner samtidig i Trondheim og Oslo mot henleggelsene i Obiora-saken.

– Det er viktig å få prøvd saken i retten. Alternativet til henleggelse er ikke domfellelse, vi er ingen lynsjemobb. Men vi tror det er viktig slik at alle kan bli trygg på hva som egentlig skjedde, og kan gå videre, sier SV-politiker i Trondheim, Snorre Valen til NRK. Han deltok på demonstrasjonen.

Foto: Emil Harald Säll Fuglerud

Demonstrantene krever en uavhengig gransking, at de fire politimennene som var med under pågripelsen må permitteres under en etterforskning og at saken må opp for retten.

– Byen fortjener ikke å ha så dårlig tillit til politiet. Politiet har gjort en for dårlig jobb i å rydde opp. Vi ønsker at politiet skal innta en mer ydmyk holdning, for å fremme kampen mot rasisme både i egne rekker og ellers i samfunnet, sier Valen.

I Oslo fortalte et øyenvitne om hvordan han opplevede den fatale pågripelsen.

– Jeg har aldri noen gang hørt lignenede skrik. Tre politimenn presset ham fra hver sin kant ned i asfalten, fortalte Ghulan Ali.

Hør radioreportasje: Flere hundre i Obiora-demo

%%galleri%%