Blant Norges beste

0Shares

Haddouche er elev i tredje klasse ved Gjøvik videregående skole. Konkurransen hn deltok i er arrangert av Institusjonen Fritt Ord og HIFO Den norske historiske forening. 334 bidrag fra hele landet kom inn til konkurransen.

Meriem Haddouche valgte også å skrive om familiemedlemmers historie.

– Jeg er oppvokst i Norge, og har fått mye kunnskap om Norge og slekta mi her i landet. Men min far er fra Algerie. Så jeg ønsket å vite mer om Algerie og særlig om min familie under Algeriekrigen, en krig mot Frankrike for å gjøre Algerie selvstendig. Min far og hans brødre og bestemor opplevde alle krigen, som sluttet i 1962, forteller Haddouche fra Hunndalen til Oppland Arbeiderblad.

Så hun skrev om familien sin i Algerie under denne krigen.

– Jeg trodde medlemmer av min familie hadde vært involvert i krigshandlinger. Det viste seg ikke å stemme. Men jeg fikk vite mye om min famlie den gang, og derfor også mye om min bakgrunn. Så å skrive oppgaven ble en veldig personlig opplevelse, forteller Meriem Haddouche, som brukte muntlige kilder for sin oppgave. Blant annet en onkel bosatt i Sverige.

Haddouches beretning om krigen kom altså til finalerunden, dit kom 33 bidrag. Av de sistnevnte ble bare de tre beste rangert.