300 afghanske asylsøkere skal ut av Norge

Flere hundre unge afghanske menn har fått endelige avslag på sine asylsøknader og må regne med å bli tvangssendt tilbake til Afghanistan.

Lørdag ble 13 av de 21 asylsøkerne som har fått en ekstra gjennomgang av sine saker, sendt tilbake til hjemlandet. Men dette utgjør bare toppen av isfjellet, for totalt har mer enn 300 afghanske flyktninger fått avvist sine klagesaker, skriver Klassekampen.

– Alle disse er enslige, yngre menn uten familie. De har fått sine endelige avslag og må regne med å bli sendt hjem når det blir praktisk mulig for politiet, sier direktør Terje Sjeggestad i Utlendingsnemnda (UNE) til Dagbladet.

Siden i fjor sommer har 183 afghanere blitt tvangsreturnert til hjemlandet, ifølge Aftenposten. Disse er utelukkende enslige, unge menn. Terje Sjeggestad understreker imidlertid at sju av ti afghanske asylsøkere får opphold i Norge.

I sammenheng med denne saken og i løpt av demonstrasjonen som afghanere har tideligere arrangert i Oslo, hørte vi fra Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann Arild Stokkan-Grande grusomme synspunkter som svekker de norske ryktene om våre humanistiske verdier som Norge er kjent for.

Han presenterte i sin debut som rikspolitiker, synspunkter som klinger best i de mer grumsete delene av Fremskrittspartiets velgermasse da han oppfordret de afghanske asylsøkerne om å marsjere hele veien tilbake til Kabul.