Stopp lemlesting av jentebarn

Mazyar Keshvari, bystyrekandidat Oslo FrP
Latest posts by Mazyar Keshvari, bystyrekandidat Oslo FrP (see all)

Det har vi vært vitne til de siste ukene der det har vært stor fokus og debatt rundt kjønnslemlestelse av barn og unge fra hovedsakelig Somalia. Selv om det i Norge er det forbudt med omskjæring av jenter så hindrer ikke dette at overgrep av denne art finner sted. Foreldre som ønsker å lemleste barna sine drar til for eksempel Somalia. Og det er liten risiko for at overgrepet blir oppdaget når barnet kommer tilbake, for det finnes ingen kontroller som har til hensikt å avdekke kjønnslemlestelse. Bare de siste tre årene har 260 jenter og kvinner blitt behandlet på Ullevål universitetssykehus for helseproblemer etter omskjæring. Ifølge omskjærere NRK har snakket med, har rundt 185 norsk-somaliske jenter blitt omskåret i foreldrenes hjemland. Man vet også om tilfeller der barn har blitt omskåret i Norge.

Til tross for at disse barbariske overgrepene på barn nå er veldokumentert, så har vi en regjering som ikke ønsker å foreta seg noe aktiv for å stoppe mishandlingen. Ja, det vil si utover det vanlige våset og tåkepratet om mer ”utdeling av informasjonsmateriell”, ”informasjonskampanje”, ”etablere forebyggende samarbeid”, ”tiltak om informasjon” og selvfølgelig dialog. Det sistnevnte er forøvrig venstresidens vidundermedisin på alle samfunnsproblemer som omfatter innvandring, flyktninger, asylsøkere, integrering, tvangsekteskap o.s.v. Men denne vidundermedisinen har vist seg å ikke fungere på dette området heller, ettersom alle disse tiltakene er mer av det samme som ikke har gitt noen resultater de siste 10-15 årene, det har bare blitt verre. Da må det lovendringer og obligatoriske underlivskontroller til for å ivareta unge mennesker rettigheter, sikkerhet og verdighet.

Derfor foreslo FrP allerede i 2001 at det skulle innføres obligatorisk helsesjekk for jenter, men som vanlig ble vi nedstemt og demonisert av samtlige andre partier på Stortinget. Vi har også foreslått dette tiltaket ved flere anledninger og senest når vi la frem vår integreringsmelding. Selv om det er utbrett med den type overgrep blant enkelte innvandrer miljøer, så er det i løpet av de to siste årene kun mottatt fem anmeldelser av politiet for lovbrudd om kjønnslemlestelse. Da er det veldig beklagelig og horribelt at ingen andre partier ønsker å få kontroller som kan avdekke lemlestelsen av jentebarn i Norge. Og ikke nok med det, regjeringen saboterer og motarbeider FrPs virkefulle tiltak der problemet er størst, nemlig i Oslo. Isteden for sette embetsverket i sving for å finne ut av om helsebyråden i Oslo vil bryte loven med helsesjekker, bør staten ta ansvar og innfør obligatoriske undersøkelser av alle jentebarn. Men regjeringen er dessverre mer opptatt med å få stoppet dem som vil ha effektive tiltak, enn å stoppe de som lemlester sine barn.

Dessverre står vi FrP helt alene i kampen om å ivareta innvandrerungdoms rettigheter. For tiltakene regjeringen har lagt frem er ingen ting annet enn ansvarsfraskrivelse. For oss i FrP er reel empati og omsorg med ikke-vestlige innvandrer ungdom langt viktigere enn å være politisk korrekt. Høylytte rop om rasisme og det som verre er, hindrer ikke oss fra å ta utsatte ungdommers parti når det kommer til grusomheter som tvangsekteskap og kjønnslemlestelse.
Det er direkte forkastelig at norske politikere finner seg så inderlig godt med den urett som ikke rammer deres egne barn, mødre, døtre og barnebarn.