– Tilbakeviser rasismeanklager

0Shares

Det sier Tommy Sharif til NA24.

Steven Meglisch Kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene (KIM) frykter Norge vil få en ny boom av arbeidsledige innvandrere dersom landet går inn i en periode med lavkonjunktur, slik det var på 80-tallet.

Han er ikke særlig begeistret for Sharifs «skyld-deg-selv»-taktikk.

– Jeg tror ikke Sharif har funnet opp patentet, for å si det sånn. Jeg oppfatter hans budskap som kynisk, men med et snev av sannhet, sier han.

Sharif tilbakeviser anklagene
Sharif mener Meglischs utspill er med på å fyre opp under det han karakteriserer som utlendingers svært forutinntatte holdning til norske arbeidsgivere som rasistiske.

– Mange bruker dette for alt det er verdt. Innvandrere må gå i seg selv og finne ut om det er andre årsaker til at de ikke får seg jobb eller får sparken, mener Sharif.

– Dårlige søknader
– Enkelte med innvandrerbakgrunn har kommet til meg og klaget på at de ikke har fått jobb, selv etter å ha søkt på hundrevis av jobber. Når jeg får se søknadene og CV-ene, viser det seg dessverre at mange rett og slett har gjort for dårlig jobb, sier Hadia Tajik, politisk rådgiver for arbeids og-og inkluderingsministeren.

Hun mener derfor at å bruke antall avslag som målestokk for arbeidsgiveres «trynefaktor»-holdinger kan være misvisende.

– Samtidig må vi ta på alvor at mange unge med innvandrerbakgrunn blir desillusjonerte på grunn av dårlige erfaringer og kan miste troen på seg selv og sine egne muligheter, sier hun.