Ny politiskandale i Molde

0Shares

Det sier Bjørn Ketil Myrset, advokaten til en 25-år gammel farget mann som er bosatt i Molde.

Mannen som er av utenlandsk opprinnelse sto fram og antydet at det var rasistiske holdninger i politiet som gjorde at han som mistenkt ble tatt spesielt hardt, og at politiet var lite lyttende til hans versjon av saken, melder Rbnett. En jenta hevdet hun ble neddopet og voldtatt. Advokaten og 25-åringen mener det foreligger klare bevis og indikasjoner på at voldtektsanmeldelsen var falsk. Til tross for dette henla politiet saken.

SMS bevis
Det var i vår at ei 18 år gammel kvinne bosatt i Molde anmeldte en 26 år gammel mann for voldtekt. I løpet av natta de var sammen, har kvinnen også stjålet 25-åringens bankkort. Gjennom sms-meldinger dagen etterpå forsøkte hun å få ut pin-koden slik at hun kunne få ut penger på kortet hans.

Det var etter at 25-åringen dagen etter varslet jenta at han ville anmelde henne for tjuveri av bankkortet at jenta svarte med å anmelde ham for voldtekt. Etter at han ble pågrepet, viste han politiet sms-meldingene han hadde fått fra henne og som klart indikerte at det ikke kan ha foregått noen voldtekt. Han forklarte også at han hadde vitner på at jenta hadde vært med ham frivillig, skriver Rbnett.

Men politiet tok likevel 25-åringen med til sjukehuset der han ble kledd av og hvor kjønnsorganet ble undersøkt av en kvinnelig medarbeider, og det ble tatt prøver av ham. Politiet tok seg også inn i hans leilighet og tok beslag i sengeklær, samt at de beslagla mobiltelefonen hans. 25-åringen føler seg sterkt krenket av politiets framgangsmåte.

Advokaten reagerer på politiets oppførsel.

– Vi reagerer sterkt på at saka mot kvinnen er henlagt etter bevisets stilling. Vi mener det er åpenbart at hun har stjålet hans bankkort og deretter anmeldt ham for voldtekt for å skjule sin egen forbrytelse, sier Myrset.

– I avhør til politiet har kvinnen sagt at hun stjal bankkortet hans for å robbe ham for penger. Det er da i høgeste grad oppsiktsvekkende at politiet henlegger en slik tilståelsessak på grunn av bevisets stilling, sier advokaten.

– Tida som har gått siden voldtektsanmeldelsen har vært tung. Det har også skapt uro og usikkerhet at politiet har troppet opp i full uniform på arbeidsplassen og hos mine foreldre, sier 25-åringen som også har måttet få hjelp av psykolog etter at voldtektsanmeldelsen mot ham kom.

Ny etterforskning av samme politi
Myrset klaget avgjørelsen inn til statsadvokaten, som nå har beordret ny etterforskning at det som kan være en falsk voldtektsanmeldelse.

Etter pålegg fra statsadvokat Fredrik Meringen har politiet foretatt nye avhør i saken men konklusjonen er den samme som sist: Saka henlegges etter bevisets stilling.

– Vi har mottatt den siste innstillingen fra politiet, men ennå ikke tatt stilling til om vi vil beordre ytterligere etterforskning eller følge politiets innstilling, sier statsadvokat Jan Hoel som behandler saka i Meringens fravær.

– Politiadvokat Astrid Bolstad bekrefter at den 18 år gamle jenta har vedgått at hun tok 25-åringens bankkort for å robbe ham?
– Det stemmer, og akkurat den delen blir skilt ut som egen sak. Der vil det bli utferdiget en egen påtaleavgjørelse, sier hun.
– Men i saka om falsk voldtektsanklage fastholder dere innstillingen fra sist?
– Ja, vi har foretatt en del nye avhør, men ikke funnet noe som gir grunn til å endre innstilling, sier Bolstad.

Benekter rasisme
Politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal tilbakeviser påstandene om rasisme i politiet og sier mange i politiet har reagert sterkt på uttalelsene.